Foto: F64

Valdošās partijas "Vienotība" domes priekšsēdētāja, eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete sestdien, uzstājoties partijas kongresā, mudināja "Vienotību" būt atvērtai tiem Reformu partijas (RP) politiķiem, kas vēlas turpināt darbu politikā.

Pēc Kalnietes teiktā, abas partijas nedrīkst sākt "brāļu karus" par sīkām lietām un tām jāspēj vienoties par kopīgi darāmo.

Arī "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa savā uzrunā partijas kongresa delegātiem mazliet aizskāra jautājumu par "Vienotības" un RP noslēgto vienošanos par tuvināšanos.

" Vēlos vēlreiz atgādināt un uzsvērt - tā nav nedz partiju apvienošanās, nedz vienas partijas pievienošanās otrai, tas ir nākamais solis sadarbības padziļināšanā, lai nākamajās Saeimas vēlēšanās piedalītos ar vienu - partijas "Vienotība" - vēlēšanu sarakstu, kurā aicināti arī tie RP pārstāvji, kuri būs pievienojušies "Vienotībai", sacīja Āboltiņa.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc tam, kad "Vienotību" pārstāvošā premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma pieprasīja RP nomainīt ekonomikas ministra amata kandidātu Danielu Pavļutu pret kādu citu kandidātu, RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters ir atzinis, ka "Vienotības" un RP vienošanās "nestrādā".

Jau pirms tam RP biedru vidū bija vērojama neapmierinātība ar prasību potenciālajiem 12. Saeimas deputāta kandidātiem stāties "Vienotībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!