Latvijas tēlu veido nevis brošūras, bet visi latvieši, Latvijas institūta (LI) angļu valodā izdotās brošūras "Latvians" atvēršanas svētkos sacīja LI direktors Ojārs Kalniņš.
Kā norādīja Igaunijas vēstnieks Latvijā Tomass Lūks, dažas brošūrā atspoguļotās iezīmes piemīt arī igauņiem. Vēstnieks ar humoru atgādināja, ka Latvijā ir visai izplatīti joki par igauņiem.

Pēc apsveikuma vārdiem Lūks pasniedza LI direktoram tematiski līdzīgu brošūru par igauņiem.

Humoristisku brošūras recenziju piedāvāja žurnālists Ilmārs Latkovskis. Nākamajos izdevumos sadaļā "Latvietis un ziedi" jāpiemin, ka tagadējās politiskās elites pārstāvji savu karjeru sākuši ar puķu tirgošanu, ironizēja Latkovskis.

Viena brošūras eksemplāra izmaksas lēšamas viena lata vērtībā. Brošūras izdotas par valsts budžeta līdzekļiem, sacīja LI direktora vietnieks Raimonds Cerūzis.

Brošūra veidota, lai ārvalstnieks saprastu latviešu raksturīgākās īpašības un svarīgākās vērtības.

Izdevumā izmantoti gan profesionālu fotogrāfu darbi, gan fotogrāfijas no privātajiem arhīviem, kas veido priekšstatu par latviešiem kā smaidīgu, ģimenisku, aktīvu, dabu un svētkus mīlošu tautu.

Līdztekus bagātīgajam ilustratīvajam materiālam brošūrā kodolīgi un pozitīvi aprakstīts, cik liela nozīme latviešu dzīvē ir mājām, dabai, ceļošanai, labam un gardam ēdienam, dziedāšanai un svētku svinēšanai.

Raksturota latviešu zemes mīlestība, latviešu valoda un nozīmīgākie simboli, minēti biežāk sastopamie latviešu vārdi un uzvārdi.

Brošūras tirāža ir 5000 eksemplāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!