Foto: LETA

Saeimas deputāts Guntis Kalniņš (ZZS) nesaskata likumīgu iespēju atmaksāt par darbu parlamentārajā izmeklēšanā saņemtos līdzekļus, savukārt "Vienotības" frakcijas deputāts Veiko Spolītis izveidojušos situāciju dēvē par absurdu.

Saeima 3. novembrī atbalstīja lēmumu aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Kalniņam rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus.

Kalniņš šonedēļ sacīja, ka naudas atmaksāšana ir pārāk sarežģīts jautājums, jo likumīgā ceļā to izdarīt neesot iespējams. Nepastāv reāls mehānisms, jo "tīri paņemot un atmaksājot", nekur neparādītos, ka atmaksa ir veikta par konkrētajiem ienākumiem, veicot parlamentārās izmeklēšanas sekretāra pienākumus, skaidroja politiķis.

Lai varētu veikt atmaksu, esot jāveic izmaiņas likumdošanā. Kalniņš ir aicinājis šī situācijas aizsācēju, deputātu Artusu Kaimiņš (KPV LV) strādāt un sakārtot šo jautājumu, panākot likuma grozījumu pieņemšanu. Tādā gadījumā būtu iespējams veikt līdzekļu atmaksu, piebilda parlamentārietis. Viņš arī norādīja, ka ir ieguldījis darbu parlamentārās izmeklēšanas procesā.

Savukārt deputāts Spolītis pauda, ka "viss šis pasākums ir galīgi absurds", tāpēc viņš neatbildēs uz jautājumu par naudas atmaksu. Vaicāts, vai šī atbilde nozīmē, ka viņš neatmaksās saņemtos līdzekļus, Spolītis atbildēja, ka kopumā šī lieta nav saistīta ar korupcijas apkarošanu, uz ko koncentrējās parlamentārā izmeklēšana, bet gan ir "izzīsta no pirksta".

Kā ziņots, Spolītis par amata pienākumu pildīšanu pēc nodokļu nomaksas saņēmis 4320 eiro, savukārt komisijas sekretārs Kalniņš - 760 eiro, iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā.

Spolītis pēc tam sacīja, ka vispirms iepazīsies ar situāciju un tad lems par iespēju atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus. Savukārt Kalniņš pauda gatavību atmaksāt naudu par darbu parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā, ja būs pieejams attiecīgs mehānisms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!