Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagaidām ir vienīgā izmeklēšanas iestāde, kuras uzticamības reitings ir pozitīvi novērtēts, piektdien konferencē "Korupcijas novēršana un apkarošana Latvijā - 10 gadi" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Tas liecina, ka sabiedrība prot atšķirt pelnus no pelavām un augsti novērtē mūsu darbu," sacīja Kalnmeiers. Pēc viņa domām, birojs ir kļuvis ne vien par korupcijas apkarošanas biroju, bet arī par ekonomikas veicinātāju.

Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš konferencē uzrunājot klātesošos uzsvēra, ka sabiedrības uzticība no biroja prasa pretī vislielāko atbildību un godaprātu.

"KNAB darbinieks, tāpat kā mediķis, nedrīkst kļūdīties," norādīja Bērziņš un piebilda, ka kļūdas netiek piedotas.

Tāpēc Valsts prezidents KNAB novēlēja vadīties pēc likuma burta, spēka un gara, lai nepieļautu pat mazākās aizdomas par to, ka biroja darbība ir politizēta.

Jau ziņots, ka, atzīmējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) desmito gadadienu, šodien Latvijas Universitātē notiek KNAB rīkota starptautiska konference "Korupcijas novēršana un apkarošana Latvijā - 10 gadi".

Konferences mērķis ir novērtēt paveikto korupcijas novēršanā un apkarošanā, kā arī apspriest divus sekmīgai pretkorupcijas politikai svarīgus jautājumus - juridisko personu atbildību par noziedzīgiem nodarījumiem un efektīvu interešu konflikta novēršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!