Foto: F64

Valsts policijas atteikumam sākt kriminālprocesu tā dēvētajā pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" mazgāšanas līdzekļu lietā nav bijis nekāda pamata, piektdien sanāksmē par Valsts policijas 2014.gada darba rezultātiem sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors norādīja, ka visticamāk izmeklētājs, kura lietvedībā bija nonācis iepriekš policijā iesniegtais iesniegums pēc pirmā acu uzmetiena nodomājis: "Varbūt, ka es tikšu cauri". 

Vienlaikus Kalnmeiers norādīja, ka tas kalpo par konkrētu piemēru tam, kā izmeklētājiem Valsts policijā nevajadzētu darīt. Turklāt pārmetumi par nepamatotu atteikumu sākt kriminālprocesu adresējami arī izmeklētāja tiešajam priekšniekam.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) gadu maksājis par tīrīšanas līdzekļiem, ko nemaz nav saņēmis.

Par šo nanotehnoloģiju piegādi 2013.gadā RS noslēdza līgumu ar celtniecības firmu "MJ partneri". Līguma summa - 280 000 latu plus PVN. Tā bijusi maksimālā summa, par kādu var rīkot cenu aptauju, kas nav publiski jāsludina.

Pērnā gada oktobrī "MJ partneri" Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā iesniegusi visas ziņas par šaubīgajām naudas plūsmām, e-pastu sarakstes un izteica gatavību sniegt arī citus pierādījumus. KNAB izmeklēšanu nesāka. Nekā nosodāma šajā situācijā neesot saskatījusi arī Valsts policija, kas materiālus saņēmusi no KNAB.

Savukārt 3.februārī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra izvērtējusi Valsts policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar "MJ Partneri" piegādāto nanotehnoloģisko ķīmiju "Rīgas satiksmei" un atcēlusi policijas pieņemto lēmumu.

Līdz ar Valsts policijas lēmuma atcelšanu sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!