Foto: LETA

Lai pasargātu izmeklēšanas un tiesu materiālus no neatļautām noplūdēm, tos varētu atzīmēt ar īpašu marķējumu, kas ļautu atklāt noplūdes avotu, trešdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacījis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš skaidro, ka saskaņā ar likumu kriminālprocesa materiālu kopijas jāizsniedz veselai virknei cilvēku. "Apsūdzētais saņem lietas materiālus, un viņam tos ir tiesības nodot savam aizstāvim. Cietušais ir tiesīgs saņemt tos lietas materiālus, kuri attiecas uz viņu. Mēs nevaram identificēt, kurš šos materiālus ir nokopējis un devis tālāk," sacījis ģenerālprokurors, norādot, ka "par to tiek domāts, ka tīri tehniski vajadzētu izsniedzamo materiālu marķēt".

Kalnmeiers atzīmē, ka "vislielākie grēkotāji" lietu materiālu publiskošanā ir masu mediji. "Preses likums nosaka, ka aizliegts publiskot telefona sarunu izdrukas, atšifrējumus bez tajā iesaistīto personu piekrišanas. Paveram avīzes, paskatāmies interneta saitus – redzam, ka likums masu medijiem neeksistē," atzinis ģenerālprokurors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!