Foto: LETA
Ministri pirmdien pēc valdības komitejas sēdes aiz slēgtām durvīm tikās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Valsts kancelejas Komunikāciju departamenta pārstāve Laine Kučinska apliecināja, ka Kalnmeiers uz Ministru kabineta ēku bija ieradies, lai lūgtu valdību pagarināt termiņu, kādā komisijai jāiesniedz atzinums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam.

Par šo jautājumu otrdien lems arī valdība sēdes slēgtajā daļā.

Atbilstoši iekšlietu ministres vārdiem valdība pagarinās komisijas darbības termiņu.

Saskaņā ar publiski pieejamiem dokumentiem premjers Valdis Dombrovskis bija uzdevis sagatavot rīkojuma projektu, kas paredz pagarināt komisijas darbības termiņu par mēnesi – līdz 16.jūnijam.

Saskaņā ar marta vidū pieņemto valdības lēmumu komisijai darbs bija jābeidz līdz 16.maijam, taču ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš vada šo komisiju, vēstulē lūdza valdību pagarināt komisijas darbības laiku par mēnesi. Kalnmeiera vēstulē, kas ir klasificēts dokuments, vērsta uzmanība uz Ģenerālprokuratūras jaunatklātajiem apstākļiem, kurus būtu lietderīgi izvērtēt komisijas sēdē.

Komisijā darbojas arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!