Ar Rīgas domes Vides komitejas vadītāju Valdi Kalnozolu cieši saistīta būvfirma "Kalnozols celtniecība" tiesā uzvarējusi domes Apstādījumu komisiju, panākot komisijas lēmuma atcelšanu par firmas vainu 15 liepu bojāšanā Basteja bulvārī topošās autostāvvietas vietā.
Firma arī prasīs atpakaļ uz šī lēmuma pamata piedzīto naudas sodu, jo tiesa atzinusi, ka firma nav vainojamā koku bojāšanā, līdz ar to sods samaksāts nepamatoti, apliecināja "Kalnozols un partneri" valdes priekšsēdētāja vietnieks Ervīns Butkevičs.

Kalnozols apgalvoja, ka par tiesu niansēti nezina. "Es tikai kā īpašnieks esmu lietas kursā, bet sīkāk ar to darbojas citi," viņš sacīja.

Butkevičs pastāstīja, ka tiesa pirmdien atcēla komisijas lēmumu, jo firma ņēma vērā projektu, bet projektu apstiprināja attiecīgas Rīgas domes institūcijas, arī Vides departaments un galvenais dārznieks.

Butkevičs skaidroja, ka daļa naudas soda tika samaksāta, lai neapstātos būvdarbi un tiktu pildīti solījumi pasūtītājam, bet komisijas lēmums tika apstrīdēts tiesā, jo firma neuzskata sevi par vainīgu koku bojāšanā.

Vides departamenta jurists Andis Raudiņš paziņoja, ka plāno pārsūdzēt lēmumu, jo uzskata, ka 15 liepas Basteja bulvārī cietušas darbu dēļ, par ko atbildīgs darba veicējs. Pilns tiesas spriedums tiks saņemts 10.aprīlī, un tad Raudiņš gatavos pārsūdzību.

Viņš paskaidroja, ka pēc lēmuma atcelšanas sodā samaksātā nauda būtu jāatdot firmai, bet sods būtu jāmaksā tam, kuru tiesa atzīs par vainīgu, bet jurists uzsvēra, ka par vainīgu uzskata šo firmu un tiesas lēmumu pārsūdzēs.

Vides departaments savukārt ir Vides komitejas pārraudzībā, un departaments strādā šīs komitejas pārraudzībā. Savukārt departamenta pārraudzībā ir Apstādījumu komisija, kas uzlika ar Kalnozolu saistītajai firmai sodu. Par Vides komitejas vadītāju savukārt šonedēļ ievēlēja Kalnozols.

Savukārt Apstādījumu saglabāšanas komisijas vadītāja Guna Jankovska BNS pastāstīja, ka par tiesu komisija uzzināja pagājušās nedēļas nogalē un nebija sagatavojusies tiesas sēdei. Kā inspektore Jankovska pauda izbrīnu par tiesas lēmumu, jo koku saknes tika bojātas un pārkāpums ir noticis.

Marta sākumā firma samaksāja 4000 latu sodu par liepu bojāšanu un sakopa liepu vainagus, lai izglābtu kokus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!