Foto: LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) aizdevumos izsniedzis vairāk nekā miljonu eiro, liecina parlamentārieša iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija, stājoties amatā.

Kalnozolam pašlaik ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas un parlamenta komisiju sēdēs. Taču drīzumā šis liegums varētu zust, jo spēkā varētu stāties tiesas lēmums izbeigt tiesvedību, kurā parlamentārietis ir iesaistīts.

Aizdevumu, kuri pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, kopsummu 1 039 256 eiro veido septiņi aizdevumi vērtībā no 50 000 eiro līdz 326 000 eiro. Kalnozolam ir arī parādsaistības 181 000 eiro. Deputātam pieder kapitāldaļas vairākās SIA - "Kalnozols un partneri" ar vērtību 20 800 lati (29 596 eiro), "Vēja sētā" 2000 latu (2846 eiro), "Andzeļos" 1800 lati (2541 eiro), "KP" 1200 lati (1451 eiro) un "Dizaina līnijā" 200 lati (285 eiro).

Tāpat viņa īpašumā ir kapitāldaļas Andzeļu pagasta zemnieku saimniecībā "A-Kalnozoli" viena lata (1,42 eiro) vērtībā, kā arī vieglais plašlietojuma 2005.gada "Range Rover". Politiķim pieder zemes un ēkas nekustamais īpašums Lizuma pagastā un kopīpašumā dzīvoklis Rīgā.

Kalnozols ieņem dažādus amatus - viņš ir valdes priekšsēdētājs SIA "Andzeļi" un valdes loceklis SIA "KV un Partneri", "Ranka un K", SIA "Vēja sēta" un "Austras zemē". Viņš ir atklātā sabiedriskā fonda "Austras fonds" prezidents, Andzeļu pagasta zemnieku saimniecības "A-Kalnozoli" īpašnieks un "Latvijas Kalves" biedrs.

Kalnozolam ir dzīvības apdrošināšana ar līdzekļu uzkrāšanu un noslēgts dāvinājuma līgums par naudas līdzekļu un prasījuma tiesību dāvinājumu dēlam Kristapam Kalnozolam.

Kā ziņots, Saeima iepriekš nolēma piekrist deputāta krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Tāpēc saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa nosacījumiem viņš pēc parlamenta lēmuma uz laiku ir zaudējis tiesības piedalīties parlamenta sēdēs.

Kalnozols ir apsūdzēts par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, bet viņš ir vienojies par izlīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!