Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) pārstāvis Valdis Kalnozols turpinās vadīt Rīgas domes Vides komiteju, jo tās deputāti nav piekrituši balsot par "tēvzemieša" atstādināšanu no komitejas priekšsēdētāja amata.
Kalnozols šodien komitejas sēdes sākumā ierosinājis iekļaut dienas kārtībā jautājumu par uzticības izteikšanu komitejas priekšsēdētājam. Tomēr komitejas locekļi šo priekšlikumu gandrīz vienbalsīgi noradījuši, pamatojot lēmumu ar to, ka Kalnozols nav zaudējis viņu uzticību un atzīstami pilda savus pienākumus.

Kalnozols šāda uzticības balsojuma pieprasīšanu motivēja ar pagājušajā nedēļā izskanējušajiem Rīgas domes pozīcijas deputātu izteikumiem, ka "tēvzemiešiem", laužot koalīcijas līgumu, būtu jāpamet arī ieņemamie amati.

Pēc sēdes komitejas priekšsēdētājs izteica nepieciešamību veikt pārrunas ar domes valdošo vairākumu par turpmāko Vides komitejas darbu. "Būtu bezjēdzīgi, ja komiteja nolemtu vienu, bet domes vairākums, kuram mana personība varētu šķist nepieņemama, lemtu savādāk," sacīja "tēvzemietis".

Kalnozols arī norādīja, ka no TB/LNNK amata dēļ neizstāsies un ir gatavs turpināt darbu arī konstruktīvā opozīcijā. Domnieks pauda pārliecību, ka apvienība pēc šāda komitejas lēmuma nepieprasīs viņam labprātīgi atstāt komitejas vadītāja amatu.

Jāatzīmē, ka Vides komitejā pārsvarā ir iespējamās labējās koalīcijas pārstāvji - "tēvzemieši" Viesturs Boka, Anita Gaigala, Inese Vaidere, Tautas partijas pārstāvji Juris Dalbiņš, Agnis Kalnkaziņš, savienības "Latvijas ceļš" deputāts Valdis Holbergs un Latvijas Zaļās partijas līderi Indulis Emsis un Ingmārs Līdaka. Pašreizējo domes pozīciju Vides komitejā pārstāv Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti Dainis Īvāns, Jānis Kalnačs un Arnolds Laimonis Klotiņš, kā arī politisko organizāciju apvienības "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Normunds Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!