Pēc divus gadus ilga intensīva sagatavošanās darba Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanas "ledainais periods" Latvijas un Krievijas attiecībās ir beidzies, intervijā Krievijas laikrakstam "Vremja novostei" sacījis Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs.
Kaļužnijs apstiprina, ka Krievijas Ārlietu ministrijai dots uzdevums sagatavot Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīti Krievijā pēc robežlīguma ratifikācijas abu valstu parlamentos.

Krievijas vēstnieks intervijā atzīst, ka par Latviju ir izveidojies maldīgs priekšstats jautājumā par to, ka valstī sarunās netiekot izmantota krievu valoda. "Tur [Latvijā] runā ar sarunu biedru, ja vien tas ir iespējams, viņa valodā," sacījis vēstnieks.

Kaļužnijs intervijā pauž viedokli, ka ir nepieciešams uzturēt dinamiskas attiecības starp Krieviju un Latviju un paplašināt abu valstu sadarbības tēmu loku.

Vēstnieks arī intervijā atzīmē, ka pašlaik Latvijas un Krievijas attiecības ir labākas nekā abu pārējo Baltijas valstu attiecības ar Krieviju.

Vēstnieks kā piemēru min Igaunijas lēmumu par "Bronzas kareivja" pieminekļa nojaukšanu, bet Rīgas institūcijas, pēc vēstnieka teiktā, piešķirot naudu, lai notīrītu pieminekli padomju karavīriem, jo 9.maijs esot "mūsu kopējie svētki".

Kā ziņots, 27.martā tika parakstīts Latvijas un Krievijas robežlīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!