Foto: LETA
Apvienības "Par labu Latviju!" valdes priekšsēdis Ivars Kalvišķis ir apturējis darbību "Šlesera Reformu partijā-LPP/LC" līdz brīdim, kad tā atjaunos agrāko nosaukumu, trešdien informē laikraksts "Diena".

Kalvišķis "Dienai" paskaidroja, ka tādējādi viņš arī atteicies kandidēt Saeimas vēlēšanās un atkāpjas no apvienības vadītāja amata, kurā palikt, aizejot no aktīvās politikas, nav iespējams. Pēc Tautas partijas likvidēšanas apvienība PLL gan faktiski savu darbību būs beigusi.

Kalvišķis uzskata, ka pārdēvēt partiju par Šlesera Reformu partiju bija kļūda, un par to viņš pirms kongresa neesot bijis informēts. "Tā mēs pielīdzinām sevi zīgeristiem vai zatleristiem," teica Kalvišķis, kuram arī nešķiet pareiza Šlesera pieteiktā cīņa ar Valdi Zatleru.

Kalvišķis ir ilggadējs "Latvijas ceļa" biedrs, kuram partijas ideoloģija esot tuva, un viņš ir gatavs LPP/LC atgriezties.

Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe "Dienai" teica, ka vienmēr šādās situācijās būs cilvēki, kas ir neapmierināti, bet lēmums par nosaukuma maiņu ir pieņemts demokrātiskā ceļā - ar balsu vairākumu apstiprināts valdē un kongresā. Šlesers esot jau teicis, ka pats nemaz tik ļoti par to nav sajūsmā un ka tas ir tikai uz laiku. Mainot nosaukumu, LPP/LC esot pieskaņojusies Zatlera diktētajiem spēles noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!