Pagājušonedēļ Latvija radio ģenerāldirektoram adresētā vēstule arābu valodā un tajā atrastais baltais pulveris ir nopietns signāls Latvijas sabiedrībai, un ņemot vērā situāciju pasaulē, šādi sūtījumi var atkārtoties, trešdien intervijā “Latvijas neatkarīgās televīzijas” ziņu raidījumam “900 sekundes” atzina ministru prezidents Aigars Kalvītis.
Tādēļ būtu jāpastiprina kontrole uz robežas. Kalvītis uzskata, ka tādējādi būtu iespējams atklāt kādus spridzekļu sūtījumus vai pašuzliesmojošas vēstules.

Premjers aicināja būt uzmanīgiem, un gadījumā, ja tiek saņemts sūtījums no arābu pasaules, kur nav nekādu kontaktu, par to vajadzētu ziņot policijai un pārbaudīt.

Kalvītis gan norādīja, ka Latvija nevar nosaukt kādu konkrētu valstu sarakstu, no kuru apmeklēšanas vajadzētu izvairīties iedzīvotājiem, taču katram pašam pirms došanās ceļojumā būtu jāizvērtē drošības situācija šajā valstī. Premjers piebilda, ka šis gan nav pats piemērotākais laiks ceļot uz vietām, kas ir politisku konfliktu priekšvakarā.

Premjers informēja, ka Latvija nav saņēmusi nekādus draudus, taču nopietns incidents noticis Afganistānā, kur noticis saniknoto islama piekritēju uzbrukums Norvēģijas karavīru vienībai, kuras sastāvā darbojas Latvijas karavīri.

Uzbrukums esot atvairīts un Latvijas karavīriem briesmas nedraud, taču situācija Afganistānā esot saspringta. Kalvītis Latvijas karavīru situāciju Afganistānā arī pārrunājis ar Norvēģijas premjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!