Koalīcijas galīgais modelis būs zināms pirmdien, taču jau tagad premjers Aigars Kalvītis, kurš arī veido nākamo valdību, atzinis, ka ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir mazāk neskaidrību, nekā ar "Jauno Laiku".
Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas Ceļa" pārstāvis Ainārs Šlesers ceturtdien pēc tikšanas ar "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK sacīja, ka koalīcijas galīgais sastāvs būs zināms pirmdien, kad kopā sanāks valdošā koalīcija – Tautas Partija, LPP/LC un ZZS, un viss tiks izlemts.

Savukārt Kalvītis skaidroja, ka ar TB/LNNK ir mazāk neskaidrību nekā ar JL, un ceturtdien tiekoties ar TB/LNNK un izrunājot tos pašus jautājumus, kuri trešdien apspriesti ar JL, Kalvītim radies priekšstats, ka pašu TB/LNNK vidū valda lielāka vienprātība.

Turklāt JL pārstāvji valdošajai koalīcijai līdz šim nav pauduši savu viedokli par valdības veidošanu, iespējamajiem modeļiem un darbu.

Kalvītis apliecināja, ka viņam ir zināma TB/LNNK vēlēšanās valdībā darboties finanšu un ekonomikas jomā, taču viņš norādīja, ka pagaidām par amatiem vēl netiek runāts.

Premjers norādīja, ka pirmdien varētu iezīmēties arī valdības deklarācijas aprises.

Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Mārsi Grīnblats pēc tikšanas ar Kalvīti žurnālistiem atzina, ka "tēvzemeiši' ar topošās koalīcijas partneriem pārrunāja nodokļu politiku un daudzās lietās nonākuši pie kopsaucēja.

TB/LNNK nav iebildumu strādāt Kalvīša valdībā, atzina Grīnblats, atču lēmums jāpieņem esošajai koalīcijai. TB/LNNK gribētu valdībā gribētu strādāt ekonomikas jomā. Pēc Grīnblata teiktā, pašlaik nav nekādu būtisku šķēršļu "tēvzemiešu" sadarbībai ar valdošo koalīciju.

Grīnblats norādīja, ka politikā nav tā, ka "partija, kas savākusi vismazāk balsis paiet malā, pretējā gadījumā būtu jāļauj veidot valdību "Saskaņas centram"".

Piektdien koalīcijas partijas sāks apspriest topošās valdības deklarāciju.

Pašreizējā valdošā koalīcija – TP, ZZS un LPP/LC – 9.Saeimas vēlēšanās kopumā ieguva 51 deputāta mandātu un vienojās pa nākamās koalīcijas veidošanu, par premjera amata kandidātu izvirzot pašreizējo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Savukārt par JL vai TB/LNNK dalību valdībā koalīcija vēl lems.

Jau ziņots, ka TP ieguvusi 23 deputātu vietas, ZZS un JL - pa 18, apvienība "Saskaņas centrs" - 17, LPP/LC - desmit, TB/LNNK - astoņas, apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - sešas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!