Problēmas likumdošanā traucē ārstiem reģistrēt vai kā citādāk uzskaitīt no pacientiem saņemtās "pateicības", trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Aigars Kalvītis.
"Tā nav Valsts prezidenta amata kandidāta, ārsta Valda Zatlera problēma, ka likumdošana nav sakārtota," trešdien uzsvēra Kalvītis. Viņš norādīja, ka ārstu saņemtās "pateicības" ir valdības problēma.

Kalvītis uzsvēra, ka visai sabiedrībai ir zināms, ka pacienti saviem ārstiem dod "pateicības" un līdz šim nevienu tas nav uztraucis. "Mēs dramatizējam šo situāciju ar Zatlera pieņemtajām "pateicībām"," uzskata Kalvītis.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, prezidenta amata kandidāts Zatlers atzinis, ka mediķa darbā ir saņēmis aplokšņu naudu, taču pats to nekad neesot prasījis. Vairākās intervijās presei Zatlers nevarēja nosaukt cik bieži un cik lielas summas saņēmis tā dēvētajās "pateicībās". Valsts prezidenta amata kandidāts presē norādījis, ka nekad nav centies atcerēties, kādā veidā pacients pateicies.

KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka Zatlers, pieņemot papildus atlīdzību par savu mediķa darbu, rīkojies nosodāmi, taču patlaban Krimināllikums un Administratīvo pārkāpumu kodekss to neaizliedz, tādēļ KNAB nevar pret to vērsties.

Pārbaudes par dažādos avotos izskanējušo informāciju par Zatlera pieņemtajām atlīdzībām veic arī Valsts ieņēmumu dienests (VID). Taču pagaidām ziņas par konkrētu nodokļu maksātāju – šajā gadījumā Zatleru, netiek sniegtas.

Par nākamo Valsts prezidentu Saeima lems šo ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!