Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien asi kritizēja Konkurences padomes (KP) darbu un lūgs to izvērtēt ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam (JL).
Kalvītis preses konferencē sacīja, ka KP darba rezultāti nav apmierinoši. Tā iemesli neesot zināmi, tāpēc valdības vadītājs nevar pateikt, vai iestāde slikti strādā nekompetences, korupcijas, mīkstčaulības, finansējuma trūkuma vai likumdošanas nepilnību dēļ.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju, kad pieaug inflācija un strauji kāpj degvielas cenas, pēc premjera teiktā, ir skaidrs, ka konkurences politika valstī netiek realizēta. KP darba rezultāti esot katastrofāli, tāpēc premjers ir nolēmis lūgt Kariņu izvērtēt, kādi tam ir iemesli.

Kalvītis pieļāva iespēju, ka būtu vai nu jāmaina likumdošana, vai KP vadība vai arī jāpalielina iestādes finansējums.

No ekonomikas ministra tikšot gaidīta KP darbības analīze ar priekšlikumiem, kā nākotnē to varētu uzlabot.

Ekonomikas ministrija vēl nav saņēmusi premjera rezolūciju par Konkurences padomes darba izvērtēšanu, taču ministrija jau ir pievērsusi uzmanību Konkurences padomes darbam sakarā ar konkurences iespējamām problēmām pārtikas un degvielas mazumtirdzniecībā, portālu “Delfi” informēja ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš pirms nedēļas tikās ar Konkurences padomes vadītāju Pēteri Vilku, kuram tika uzdots veikt konkrētus uzdevumus, lai uzlabotu tās darbu - izvērtēt finansējuma un cilvēku resursu pietiekamību sekmīgai funkciju veikšanai, iesniegt nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, kas varētu sekmēt padomes darbu, kā arī uzlabot darbu sabiedrības informēšanā.

Tāpat ekonomikas ministrs ir saņēmis Konkurences padomes ziņojumu par padomes paveikto, un apstākļiem, kas traucē tās funkciju veikšanai un uzdevis padomei iesniegt izvērstu ziņojuma versiju Ministru kabinetā, tā nodrošinot, ka visa valdība tiek informēta par padomes darbu un konkurenci Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!