Par pērn konstatētiem finanšu pārkāpumiem operatīvo darbību līdzekļu izmantošanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ierosināta disciplinārlieta pret KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu un uz izmeklēšanas laiku viņš ir atstādināts no amata.
Par to pirmdien pēc tikšanās ar ģenerāprokuroru Jāni Maizīti un valsts kontrolieri Ingrīdu Sudrabu žurnālistiem sacīja Kalvītis.

Pārkāpumi konstatēti 2006.gada pārskatā, taču premjers pieļauj, ka šie pārkāpumi bijuši arī iepriekšējos gados.

"Viņam kā iestādes vadītājam jānodrošina kārtība, un nav pieļaujami šādi pārkāpumi," sacīja Kalvītis

Sudraba žurnālistiem pirmdien atzina, ka Valsts kontrole pirmoreiz veic pārbaudi iestādē, kas veic operatīvas darbības, tādēļ patlaban neesot iespējams sniegt informāciju, vai šādi pārkāpumi notikuši arī iepriekš.

Šobrīd nekāda sīkāka informācija par pārkāpuma veidu un summām netiek sniegta, jo tā ir slepena. Kalvītim informācija par valsts kontroles revīzijas laikā atklātajiem pārkāpumiem iesniegta jau vasarā, taču premjers neatklāj, kādēļ tikai tagad ierosināta disciplinārlieta. Žurnālistu jautājumu, vai tā ir saistīta ar pēdējā laika notikumiem valstī, Kalvītis atteicās komentēt.

Loskutovs portālam "Delfi" sacīja, ka par savu atstādināšanu uzzinājis no medijiem un viņam nav ne jausmas, par kādiem pārkāpumiem pret viņu ierosināta disciplinārlieta. "Es esmu tikpat pārsteigts cik jūs," sacīja Loskutovs, uzsverot, ka katru gadu Valsts kontroles atzinumi par revīziju KNAB bijuši pozitīvi, turklāt līdz šim KNAB nav saņēmis nevienu aizrādījumu par kādiem pārkāpumiem.

Loskutovs arī noliedza, ka Valsts kontrole līdz šim nav pārbaudījusi KNAB operatīvās darbības līdzekļu izlietojumu.

Pagaidām nekādas informācijas no valdības par viņa atstādināšanu Loskutovs nav saņēmis, kā arī KNAB neesot lūgti nekādi paskaidrojumi.

Ņemot vērā notikuma apstākļus, Loskutovs pieļāva, ka notikušais saistīts ar skaļajām lietām, kas patlaban tiek izmeklētas tiesībsargājošajās iestādēs.

Loskutovs patlaban gaidīs oficiālu informāciju no valdības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!