Pirmā Krievijas Federācijas prezidenta Borisa Jeļcina vizīte Latvijā notiek zīmīgā laikā - 21.augustā tiek atzīmēta konstitucionālā likuma "Par Latvijas Republikas valstisko statusu" pieņemšana un Latvijas faktiskās neatkarības atjaunošana, trešdien intervijā "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Kā uzsvēra premjers, tas pierāda Jeļcina atbalstu Latvijai gan deviņdesmitajos gados, kad notika cīņa par neatkarību, gan tagad.

Kalvītis skaidroja, ka Jeļcina vizīte parāda dialoga turpināšanos ar Krievijas valdību. Pēdējā laika notikumi pierādot, ka uzlabot starpvalstu attiecības vēlas abas puses.

Kā informēja Kalvītis, tiekoties ar Jeļcinu, tiks pārrunāti arī vairāki aktuāli jautājumi, piemēram, starpvalstu līgumu parakstīšana. Lai arī Jeļcins ir pensijā, viņš kā pirmais Krievijas Federācijas prezidents ir saistīts ar Kremļa politiku. Turklāt šī vizīte tika saskaņota "visaugstākajā politiskajā līmenī".

Kā ziņots, otrdien Rīgas pils Ģērboņu zālē Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedza Jeļcinam Pirmās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!