Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ilgstoši pārkāpis likumu, bet KNAB vadītājs ilgstoši bijis interešu konfliktā, lēmumu atstādināt KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" skaidroja ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Premjers stāstīja, ka pēc Valsts kontroles (VK) ziņojuma valdībā secināts, ka KNAB uzskata, ka viss notiek pareizi un negrasās neko mainīt finanšu plūsmas uzskaitē.

Kalvītis norādīja, ka KNAB konstatētie finanšu pārkāpumi ir ļoti jūtīgi un uzsvēra, ka lēmumu par Loskutova atstādināšanu nav pieņēmis vienatnē, bet konsultējies ar Nacionālās drošības padomes locekļiem.

Premjers tāpat noraidīja Loskutova izteikumus, ka atstādināšana varētu būt saistīta ar Aivara Lemberga un Andra Šķēles interesēm. Kalvītis šos izteikumus nosauca par dezinformāciju un uzsvēra, ka KNAB vadītājam neviens nav licis nesakārtot iestādes finanšu jautājumus.

Premjers atgādināja, ka saskaņā ar VK ziņojumu nav iespējams izsekot KNAB operatīvo līdzekļu plūsmai.

Kalvītis arī uzsvēra, ka tikpat nekavējoša reakcija uz pārkāpumiem bijusi arī citos gadījumos, piemēram, kad konstatēti pārkāpumi tiesu administrācijā. Premjers norādīja, ka iestādes vadītājs nekavējoši atstādināts no amata.

Jau vēstīts, ka premjers pirmdien atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!