Arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), līdzīgi kā ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP), uzskata, ka Latvijai nav nepieciešams gaidīt Satversmes tiesas (ST) spriedumu, lai noslēgtu Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijas procesu, apmainoties ratifikācijas rakstiem.
Premjers norādīja, ka starptautiskajā diplomātijā esot pieņemtas normas, kādā veidā norunāt laiku un vietu ratifikācijas rakstu apmaiņai, un, pēc premjera vārdiem, laika un vietas saskaņošana notiks neatkarīgi no ST sprieduma.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers pauda gandarījumu, ka Krievijas parlaments ir ratificējis robežlīgumu ar Latviju, bet jautājumā par ST sprieduma gaidīšanu prezidents atbildēja izvairīgi, norādot, ka paši diplomāti sakārtošot šo procesu.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Pabrik, uzskata, ka gaidīšana varētu novilcināt procesu "bezgalīgi" un ka ST lēmuma pieņemšana "nav un nevar būt saistīta ar ratifikācijas dokumentu apmaiņu".

Jau ziņots, Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas padome vakar ratificēja Latvijas-Krievijas robežlīgumu. Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome robežlīgumu ratificēja 5.septembrī.

Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs un Latvijas premjerministrs Aigars Kalvītis (TP) robežlīgumu parakstīja šā gada 27.martā Maskavā.

Latvijas Saeima robežlīgumu ratificēja jau 17.maijā, un 29.maijā parlamenta apstiprināto likumprojektu parakstīja toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Robežlīgums vēl jāparaksta Krievijas prezidentam. Lai ratifikācija būtu pabeigta, abām līgumu parakstījušām pusēm būs jāapmainās ar ratifikācijas grāmatām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!