Otrdien no apcietinājuma atbrīvotais, vairākos smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs politiskajos procesos nepiedalīsies, trešdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis.
"Šobrīd es neredzu iespēju Lembergam piedalīties politiskajos procesos," uzsvēra Kalvītis. Premjers pārliecināts, sākumā ir jāsagaida tiesvedības beigas, kad "būs skaidrs lietas iznākums."

Lai gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par Lemberga atbrīvošanu no apcietinājuma izteica gandarījumu, premjers Ventspils mēru neiesaistīs politisku procesu risināšanā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka otrdien Rīgas apgabaltiesas tiesnese Tamāra Broda atcēla Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša lēmumu un no apcietinājuma atbrīvoja Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Tiesa viņam noteica jaunu drošības līdzekli – mājas arestu.

Mājas apcietinājums ir otrs smagākais drošības līdzeklis pēc apcietinājuma. To piemēro personām, kuras kādu īpašu iemeslu dēļ nevar atrasties apcietinājumā. Trešdien būs zināms, kas Lemberga gadījumā ir šie īpašie iemesli. Tāpat trešdien būs zināms, kādi ierobežojumu, atrodoties mājas arestā, noteikti Ventspils mēram.

Lembergs apcietinājumā atradās kopā 14.marta. Šis bija sestais Lemberga un viņa advokātu mēģinājums panākt drošības līdzekļa maiņu. Rīgas apgabaltiesas otrdien nolasītais lēmums nav pārsūdzams.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!