Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka Tautas partijai (TP) nav nekāda pamata izskatīt jautājumu par Andra Šķēles izslēgšanu no partijas, jo bijušais TP līderis Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā ir liecinieka statusā kā vienkāršs partijas ierindas biedrs.
Pēc premjera domām šis skandāls ap Jūrmalas mēra vēlēšanām nekādi neiespaido TP darbību, jo partija nav saistīta ar Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietu, trešdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja Kalvītis.

"Es nosodu šāda veida sarunu vešanu politikā un varu vēlreiz uzsvērt, ka Tautas partijai ar šo skandālu nav nekādas tiešas saistības, jo no partijas saraksta Jūrmalas domē kandidēja tikai viens kandidāts, līdz ar to mums nebija svarīga cīņa par pilsētas mēra amatu," sacīja premjers.

Tomēr komentējot Šķēles iesaistīšanu šajā skandāla, premjers sacīja, ka Šķēle lietā par Jūrmalas mēra kukuļdošanu figurē kā liecinieks. "Šķēlem kā partijas ierindas biedram un privātpersonai, kurš neieņem nekādus amatus zvana un arvien vēl zvanīs daudzi, lai konsultētos. Tāpēc līdz ar to nav nekāda iemesla apgalvojumam, ka Tautas partija ir cieši saistīta ar šo skandālu," sacīja Kalvītis.

Tāpēc pēc viņa domām neesot nekāda pamata izskatīt jautājumu par Šķēles iespējamo izslēgšanu no partijas, jo pirmkārt viņš ir tikai un vienīgi ierindas biedrs un privātpersona.

Šķēle prokuratūrā sniedzis liecības Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā, apstiprināja Šķēle.

"Vienreiz esot prokuratūrā, es atbildēju uz jautājumiem un norādīju arī par atsevišķām dīvainībām," sacīja Šķēle.

Politiķis norādīja, ka sabiedrībai grūti spriest par situāciju saistībā ar Jūrmalas mēra vēlēšanām pilnībā, jo publiskoti tikai atsevišķi selektīvi materiāli.

"Jebkura kukuļošanas darbība ir nosodāma un nav atbalstāma, taču vai viss ir tā, kā to mēģina interpretēt, izraisa šaubas," sacīja Šķēle.

Bijušais TP priekšsēdētājs teica, ka sarunās ar uzņēmēju Germanu Milušu viņš runājis kā privātpersona, nevis kā partijas biedrs. Viņš atzina, ka bijis diezgan skarbs.

"Tajā atmosfērā, kad bija jāpanāk konkrēts rezultāts un jānodrošina [Daiņa] Urbanoviča (LSDSP) ievēlēšana, bija jārīkojas tā, lai pārējiem šķistu, ka Urbanovičs noteikti ir jāievēl," sacīja Šķēle.

Viņš uzsvēra, ka gan Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta (JL), gan koalīcija Jūrmalā strādā sekmīgi.

Šķēle norādīja, ka viņam par notikušo neesot plaša informācija, kāda varbūt pieejama premjeram, taču norādīja, ka gatavs sniegt atbildes uz visiem jautājumiem.

Kā ziņots, ka Latvijas Televīzijas 12.marta raidījumā "De facto" demonstrēti Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā iesaistīto uzņēmēju un politiķu telefonsarunu atšifrējumi. Sarunās runāts par trūkstošās balss iegūšanu Jura Hlevicka (LPP) ievēlēšanai mēra amatā un par deputāta Ilmāra Ančāna ("Mūsu zeme") piekukuļošanu.

Sarunās piedalījās ne tikai šobrīd lietā apsūdzētie - uzņēmējs Germans Milušs, deputāta kandidāti Gvido Harijs Volbrugs (JC) un Leonīds Lasmanis (LPP) un Hlevickis, bet arī bijušais TP līderis Šķēle, Latvijas Pirmās partijas priekšsēdētāja vietnieks satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pietuvinātais uzņēmējs Eižens Cepurnieks un uzņēmējs Valērijs Barjers.

Šķēle ar Milušu apsprieda arī vicemēra amata kandidātus un vienojās, ka "lielākais kretīns" no diviem kandidātiem ir Urbanovičs, kurš arī būtu jāievēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!