Lai nodrošinātu drošību Rīgas ostā, ir jāizveido ostas policija, telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien sacīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis.
Premjers raidījumā norādīja, ka šobrīd osta netiek pietiekami apsargāta. Netiek stingri kontrolēti kuģi, kuri iebrauc ostā, jo savulaik likvidēta ostas policija. Lai gan kuģu piestātni apsargā vairākas apsardzes firmas, tomēr vienotas drošības sistēmas nav, uzsvēra Kalvītis.

Rīgas ostā jāpastiprina arī muitas kontrole, raidījumā teica Kalvītis. "Šie ir jautājumi, kas steidzami jārisina," uzskata premjers.

Jau ziņots, ka otrdienas valdība sēdē Kalvītis paziņoja, ka Latvijai saistībā ar nepietiekamo ostu drošības līmeni var draudēt lielas problēmas.

Politiķis informēja, ka delegācija no ASV, kas vērtējusi drošības stāvokli Rīgas pilsētā saistībā ar lielajiem pasākumiem, atzinusi, ka Rīgas Brīvostā nav drošības sajūtas.

Kalvītis uztraucās par to, ka informācija par nedrošo situāciju ostā var nonākt Eiropas Komisijas ausīs un Latvijai būs grūtāk pierādīt, ka tā tiek galā ar saviem pienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!