Pēc Tautas partijas valdes sēdes piektdien ārlietu ministrs Artis Pabriks, kurš paudis pretēju viedokli premjera Aigara Kalvīša nostājai KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova jautājumā, nolēmis atkāpties no amata, portālam "Delfi" apliecināja Pabriks. Premjers Pabrika demisiju nepieņem. Savukārt pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs ir izslēgts no partijas un zaudēs ministra amatu.
Štokenbergs apliecināja, ka ar balsu vairākumu ir izslēgts no partijas un tuvākajā laikā premjers arī pieprasīs viņa demisiju. Štokenbergs atzinis, ka pēdējā laikā neslēpj savu atšķirīgo viedokli par TP dibinātāja Andra Šķēles ietekmi.

Premjers Pabrika demisiju nepieņems, jo, pēc premjera domām, Pabrikam vēl ir virkne svarīgu lietu, kuras ir jāpabeidz, portālam "Delfi" apstiprināja premjera padomnieks Arno Pjatkins.

Štokenbergs portālam "Delfi" sacīja, ka piektdienas rītā viņam piezvanīja premjers un informēja par izslēgšanu no partijas, kā iemeslu minot "partijas rindu šķelšanu". "Tikko [partijas dibinātājs Andris] Šķēle jūt, ka viņam kaut kas traucē, tā viņš domā, ko darīt", notikumus komentēja Štokenbergs.

Viņš plāno atgriezties Saeimā kā neatkarīgais deputāts, bet par pievienošanos kādam citam politiskajam spēkam "šobrīd ir lieki runāt". Štokenbergs uzsvēra, ka pēdējie notikumi valstī ir pierādījuši, ka cilvēki nevar samierināties ar pastāvošo situāciju, un pašlaik ir daudz profesionālu un kompetentu cilvēku valsts pārvaldē un ekonomikā, kas gatavi strādāt, ievērojot demokrātijas un tiesiskas valsts principus.

Štokenbergs jau saņēmis ziņas no aptuveni 30 TP biedriem, kuri pēc notikušā vēlas izstāties no partijas. Lūgts komentēt, vai TP iekšējās demokrātijas līmenis ir mainījies pēdējā laikā, Štokenbergs vien norādīja, ka "līdz šim jau neviens nebija paudis atšķirīgu viedokli".

Rīkojums par Štokenberga atbrīvošanu no amata tiks izdots jau piektdien.

Jau ziņots, ka Pabriks (TP), kurš otrdien valdības sēdē balsoja par Loskutova atcelšanu no amata, ceturtdien pēc plašiem tautas protestiem pret šo lēmumu aicināja premjeru un valdības locekļus pārskatīt lēmumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata.

Arī Štokenbergs neatbalsta Loskutova atcelšanu, jo šajā gadījumā paļaujas uz ģenerālprokurora Jāņa Maizīša viedokli.

Valdība otrdien, atturoties tikai vienam ministram – īpašu uzdevumu ministram Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normundam Brokam - atbalstīja Loskutova atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums vēl jāpieņem Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!