Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) noliedz vienošanos ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK par atbalstu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Aleskeja Loskutova atcelšanai apmaiņā pret Eināra Cilinska (TB/LNNK) apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā.
Kalvītis Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" otrdien noliedza iepriekš izskanējušo viedokli, ka piekrišana Cilinska kandidatūrai apmainīta pret TB/LNNK Saeimas frakcijas atbalstu Loskutova atstādināšanai un nodēvēja šādus pieņēmumus par bezatbildīgiem. Jau ziņots, ka valdība otrdien nolēma, ka Loskutovs ir atstādināms no amata un tagad šis jautājums ir nodots izskatīšanai Saeimā.

Lai arī vēl gluži nesen Kalvītis Cilinska kandidatūru vērtējis diezgan kritiski, viņš norādīja, ka strīdīgie jautājumi viņu starpā ir pārrunāti un neatkarīgi no tā "vai mēs viens otram patīkam, vai nē, mums būs jāstrādā kopā".

Tāpat ministru prezidents vēlreiz apstiprināja, ka tuvākajā laikā iespējamas izmaiņas valdības sastāvā. Iespējams, lai taupītu budžeta līdzekļus, tiks samazināts ministru skaits, likvidējot kādu no sekretariātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!