Lai arī ceturtdien pie Saeimas ēkas aptuveni pieci tūkstoši cilvēku pauda neapmierinātību ar valdības darbu un lēmumu atstādināt KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu, premjers Aigars Kaltvītis (TP) pagaidām nedomā atkāpties no amata.
Premjers pārstāvis Arno Pjatkins portālam "Delfi" sacīja, ka valdībai patlaban ir ļoti svarīgi pienākumi, kuru aizmiršana pašreizējā situācijā būtu bezatbildīga rīcība. "Valdībai patlaban ir ārkārtīgi svarīgi darbi, kas Latvijas attīstību ietekmēs ilgtermiņā. Būtu bezatbildīgi aizmirst par to, nerisinot problēmas, kas ir būtiskas, piemēram, nākamā gada valsts budžeta pieņemšana un ekonomikas stabilizācija, " uzskata premjers.

Tomēr Kalvītis pieļauj iespēju demisionēt, ja Saeima nobalsos pret KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata vai arī nestiprinās valsts budžetu, balsojums par kura pieņemšanu vienlaicīgi ir arī uzticības ministru prezidentam balsojums.

Tomēr Pjatkins atzina, ka "jebkura sabiedrības viedokļa izpausme nepaliek bez ievērības". "Tas pikets ir apliecinājums tam, ka Latvija ir brīva un demokrātiska valsts, valdība vērtē un ieklausās sabiedrības viedokļos," sacīja Pjatkins.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pie Saeimas notika kopš neatkarības laikiem viens no lielākajiem piketiem – aptuveni 5000 cilvēku protestēja pret Kalvīša valdību un tās lēmumu atbrīvot no amata Loskutovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!