Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) ir pārliecināts, ka ģenerālprokurors Jānis Maizītis šajā amatā tiks ievēlēts arī uz otru piecu gadu termiņu.

Šorīt intervijā Latvijas Radio premjers uzsvēra, ka visas koalīcijas partijas ir paudušas atbalstu Maizīša atkārtotai ievēlēšanai ģenerālprokurora amatā, tāpēc pašlaik aktuāls esot tikai jautājums par pārvēlēšanas laiku.

Kalvītis atzīmēja, ka Maizīša ātrākai pārvēlēšanai ir nepieciešams, lai Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns viņu izvirza šim amatam, kā arī premjers vēlas dzirdēt Tieslietu ministrijas un Saeimas Juridiskā biroja juristu atzinumus, ka Maizīša ātrākai pārvēlēšanai nav juridisku šķēršļu, bet pēc tam koalīcija varēs vienoties par pirmstermiņa vēlēšanu laiku.

Premjera skatījumā runas par Maizīša ātrāku pārvēlēšanu ir "priekšvēlēšanu trakums" - partijas priekšvēlēšanu gaisotnē "organizē sacensības, lai pierādītu, kurš ir lielāks ģenerālprokurora atbalstītājs".

Runājot par Maizīša izteikumiem, ka viņš pēdējos gados vairākkārt esot saņēmis brīdinājumus par to, kā darboties prokuratūrai, Kalvītis atkārtoti aicināja ģenerālprokuroru atklāt personas, kuras uz viņu ir izdarījušas spiedienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!