Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) pārsteidz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova rīcība, vēršoties Ģenerālprokuratūrā saistībā ar rīkojumu amatā atjaunot biroja Izziņas nodaļas vadītāju Ilmāru Bodi.
Kalvītis aģentūrai LETA sacīja, ka Bode bija viņam sūdzējies par Loskutova lēmumu atbrīvot viņu no amata. Lai pārrunātu radušos situāciju, valdības vadītājs bija ticies ar Loskutovu, kurš neesot spējis sniegt pamatotus argumentus savam lēmumam.

KNAB vadītājs neesot arī varējis pierādīt apgalvojumu, ka Bode darba laikā lietojis alkoholiskos dzērienus, jo nekādus ekspertīžu slēdzienus Loskutovs neesot varējis sniegt. Kalvītim gan esot informācija, ka Bodem tika veikta šāda ekspertīze, tomēr alkohola lietošana neesot atklāta.

Par Bodes sūdzību premjers konsultējies arī ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku.

Nesaņemot pamatotus argumentus Bodes atbrīvošanai no amata, Kalvītis, konsultējoties ar Valsts kancelejas juristiem, uzdevis Loskutovam atjaunot amatā biroja Izziņas nodaļas vadītāju. Premjers sagaida, ka viņa rīkojums tiks izpildīts.

Valdības vadītājs uzskata, ka Loskutovam bija jāpierāda Bodes neatbilstība amatam, bet tas neesot darīts, lai gan tam bijis pietiekami daudz laika.

Loskutova rīcību, atbrīvojot no amata Bodi, Kalvītis vērtē kā biroja iekšējās nesaskaņas.

Jau ziņots, ka KNAB lūdzis Ģenerālprokuratūru izvērtēt Ministru prezidenta rīcības atbilstību likumam, uzdodot Loskutovam atjaunot biroja Izziņas nodaļas vadītāja amatā atstādināto Bodi.

KNAB uzskata premjera rīkojumu par prettiesisku. KNAB arī piebilst, ka Kalvīša dokumentā nav ietverts motivēts lēmums par Loskutova rīkojuma atcelšanu, kā arī nav ietverts KNAB priekšnieka rīkojuma tiesiskuma un lietderības izvērtējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!