Premjers Aigars Kalvītis pērn, būdams Saeimas deputāts un gada nogalē stājoties valdības vadītāja amatā, kopā saņēmis algu 13 800 latu apmērā, un uzkrājis 8400 latu, liecina viņa ikgadējā amatpersonas deklarācija.
Kalvītis ir valdes loceklis ne tikai Tautas Partijā, bet arī Jaunatnes un bērnu hokeja līgā un Latvijas jaunatnes hokeja centrā, ka arī hokeja skolas “aisbergs” valdes priekšsēdētājs un sporta sabiedriskās organizācijas “Latvijas hokeja savienība” padomes loceklis.

Premjeram arī pieder 0,51 hektārs zemes Engurē, kas Kalvītm piederēja arī pirms gada, bet pērn viņš ir deklarējis arī nepabeigtu jaunbūvi uz šīs zemes. Kalvītim arī pieder daļas uzņēmumā “Baltic Foods”, “Agro centrs” un “AAVG Būve” un astoņi privatizācijas sertifikāti. Kopīpašumā ar sievu Kristīni premjeram ir 2001.gada auto “Mazda Premacy”.

Bezskaidrā naudā Kalvītis uzkrājis 2978 lati, 9656 ASV dolāri (aptuveni 5200 lati) un 376 eiro (aptuveni 260 lati). Pērn, būdas Saeimas deputāts, Kalvītis saņēma algu un kompensācijas 12 300 latu apjoma, bet premjera amatā saņēma algu – 1540 latus.

Atšķirībā no 2003.gadā, pērn Kalvītis nav ziedojis savai partijai lielās summas, un vienīgais uzrādītais lielais darījums ir dārza tehnikas iegāde par 2000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!