Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, par kura atrašanos firmas "Baltic Dairies" amatpersonu sarakstā Ģenerālprokuratūra ir ierosinājusi pārbaudi, ir reģistrēts kā vēl viena uzņēmuma - "Baltic Food" - amatpersona.
Kalvītis otrdien norādīja, ka bijis šī uzņēmuma īpašnieks, taču pēc ievēlēšanas Saeimā ar to vairs nav saistīts.

To, ka viņa vārds arī pēc stāšanās deputāta amatā bijis atrodams Uzņēmumu reģistrā "Baltic Food" amatpersonu sarakstā, Kalvītis skaidroja ar to, ka Uzņēmumu Reģistrs vienkārši nav "nofiksējis" izmaiņas uzņēmumā.

"Rītā [mana vārda] tur vairs nebūs," solīja Kalvītis.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūras pārbaude par Kalvīti tika sākta, jo viņš reģistrēts kā piena produktu pārstrādes uzņēmuma "Baltic Dairies" amatpersona. Viņa vārds minēts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu maksātāju reģistra datos no 1997.gada 12.septembra līdz šim brīdim.

Savukārt ministrs skaidroja, ka jau kopš 1998.gada minētajā uzņēmumā vairs nedarbojas. 1997.gada novembrī Kalvītis pārdeva sev piederošās "Baltic Dairies" akcijas un visas izmaiņas ir iegrāmatotas Uzņēmumu reģistrā. Savukārt izmaiņas VID nodokļu maksātāju reģistros bija jāveic "Balti Dairies" jaunajam valdes priekšsēdētājam 14 dienu laikā pēc viņa stāšanās amatā. Tomēr minētā amatpersona to nav izdarījusi.

1998.gada oktobrī Kalvītis kļuva par 7.Saeimas deputātu un Budžeta un finansu komisijas locekli. Zemkopības ministra amatu Kalvītis ieņēma no 1999.gada jūlija līdz 2000.gada maijam, kopš maija viņš ir ekonomikas ministrs.

Tādējādi viņa darbība varētu būt pretrunā ar korupcijas novēršanas likumu, ja viņš vienlaikus strādājis privātā uzņēmumā, būdams ministrs un deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!