Bijušais premjers un pašreizējais Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Aigars Kalvītis pirmdienas tikšanās laikā ar Latvijas Universitātes politoloģijas studentiem vaļsirdīgi raksturoja satiksmes ministru Ainaru Šleseru (LPP/LC), sakot, ka "Ainars Šlesers ir enerģiju izstarojoša, staigājoša atombumba".
"Neatkarīgā Rīta Avīze" otrdien raksta, ka Kalvītis sarunā ar 2. un 3. kursa studentiem bijis ļoti atklāts attiecībā uz savas un arī pašreizējās valdības satiksmes ministru Šleseru un Latvijas politisko vidi kopumā. "Ainārs Šlesers ir enerģiju izstarojoša, staigājoša atombumba, tā kā uz viņu uzsprāgs vēl ne tik viena valdība", agrāko Ministru prezidentu otrdien citē laikraksts.

Tāpat Kalvītis bijis daiļrunīgs arī par agrākām aktualitātēm Latvijas politikā. Savulaik, nevēloties JL uzvaru nākamajās vēlēšanās, TP esot izspēlējusi "šaha partiju", lai JL savu kritiku pavērstu pret LPP. Par pārsteigumu pašai TP, JL ne tikai kritizēja LPP, bet arī aizgāja no valdības, izsaucot uz sevi negatīvu sabiedrības reakciju, kas uzskatījusi, ka tādējādi JL izvairās no atbildības.

"Protams, manas cerības nebija, ka JL aizskries no valdības, kurā paliekot būtu stabili uzvarējuši vēlēšanās. Tad, kad viņi paši izgāja ārā, nevis man viņus nācās izmest no valdības, es laikam biju laimīgākais cilvēks. Šādu mirkļu dēļ ir vērts būt politikā. Politika nav pacelt algas, politika nav atrast slimnīcām investīcijas – tā ir obligātā nepieciešamība, bet politika ir spēlēties ar saviem konkurentiem", paudis Kalvītis.

Arī Induļa Emša (ZZS) valdības gāšana bija pragmatisks solis. "Tas bija vienīgais elegantais veids, kā atbrīvoties no valdības, kura nav vēlama. Ciniski, jā, bet tāda ir politika. Mums nebija īsti vēlmes iet uz pašvaldību vēlēšanām, kur TP bija jāuzvar, ar tik klibu, tik nepopulāru valdību, kāda bija Emša valdība", stāstījis Kalvītis.

Kalvītis Latvijas valdību vadīja no 2004. gada 2. decembra līdz 2007. gada 20.decembrim. Pašreiz Kalvītis vada TP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!