Bijušais premjers, viens no Tautas partijas līderiem Aigars Kalvītis tomēr nolēmis aiziet no politikas un 1. aprīli noliks savu Saeimas deputāta mandātu.
Kalvītis, kurš jau iepriekš pieļāva iespēju pamest politiku, trešdien LNT Ziņām atklāja, ka, konsultējoties ar ģimeni, nolēma pārtraukt darbību politikā. Viņš arī nekandidēs gaidāmajās pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Viņš atzina, ka nostrādāja politikā jau desmit gadus, kuri bija spraigi un interesanti, šajā laikā bija gan labas lietas, gan ne tik labas. Savukārt tagad Latvija ir krustcelēs, un, pēc Kalvīša domām, tas ir īstais laiks dod ceļu jauniem politiķiem, kas ar jaunu degsmi varēs risināt valstij svarīgākās problēmas.

Kalvītis arī pauda, ka viņam priekšā ir jauni izaicinājumi, taču precīzi neatklāja, ar ko nodarbosies pēc deputāta mandāta nolikšanas.

Kalvītis jau pērn publiski pieļāvis iespēju pamest politiku, taču pērnā gada nogalē nolēmis palikt un turpināt darbu parlamentā un palīdzēt valstij grūtajos laikos.

Kalvītis par premjeru tika ievēlēts 2004.gada decembrī, un premjera amatu saglabāja arī pēc 9.Saeimas vēlēšanām, līdz 2007.gada decembrim. Kalvītis arī bija Tautas partijas priekšsēdis, un šajā amatā viņu nomainīja Mareks Segliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!