Pirms vēlēšanām valdībai būtu jākoncentrējas uz to jautājumu risināšanu, par kuriem koalīcijas partneri var vienoties un kuru risināšana līdz šim nav veikusies, intervijā "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" ziņu raidījumam "900 sekundes" atzinis valdības vadītājs Aigars Kalvītis.
Kā svarīgākos pirms vēlēšanām veicamos darbus premjers minēja elektroniskā paraksta ieviešanu, valsts konkurētspējas celšanu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšanas jautājuma izskatīšanu.

Kalvītis norādīja, ka visi valdībai veicamie darbi ir nomērāmi un tie atspoguļojas dažādās tabulās, kurās Latvija patlaban noslīdējusi ļoti zemu. Ja valdība veiksmīgi strādās, tad pirms vēlēšanām šajās tabulās arī būs skatāmi tās darbības augļi.

Valdība paredzējusi nopietni pievērsties elektroniskā paraksta ieviešanai, jo šim nolūkam pat tika izveidota ministrija un iecelts atbildīgais ministrs.

Savukārt runājot par IIN samazināšanu, premjers norādīja, ka šo jautājumu vēl nopietni jāizvērtē, jo jebkura jauna nauda, kas parādās iedzīvotāju rīcībā pēc nodokļa samazināšanas, var radīt papildu inflāciju.

Tādēļ valdība negrasās vienkārši pieņemt lēmumu par IIN samazināšanu, jo nodokļa samazināšanai ir vairāk blakus efektu, nekā labu, ko tas varētu nest.

Kalvītis trešdien paredzējis tikties ar visām koalīcijas partiju frakcijām, lai pārrunātu, kā strādāt priekšvēlēšanu periodā. Premjers gan norādīja, ka neskatoties uz iepriekš izskanējušo informāciju par strīdiem koalīcijā, šobrīd koalīcijas partneru vidū nav strīdu un bažām par valdības stabilitāti nav pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!