Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka partijas "Jaunais laiks" (JL) apņēmība rosināt valdības demisiju ir normāla opozīcijas prakse.Tomēr, pēc premjera domām, tā būs laika šķērdēšana un lieka emociju uzkurināšana.
Premjers pirmdien žurnālistiem uzsvēra, ka demisijas rosināšana ir normāla rīcība no opozīcijas partijas puses. Tomēr, pēc viņa domām, tā būs laika šķērdēšana un emociju uzkurināšana, kas tāpat beigsies bez jebkāda rezultāta.

Kā ziņots, ja Kalvītis no amata neatkāpsies pats, JL ir gatavs rosināt valdības demisiju, sacīja JL Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis. "Normālā valstī valdība [pēc referenduma dalībnieku skaita uzzināšanas] pati atkāptos, bet, ja tā to nedarīs, mēs varētu palīdzēt," sacīja Šadurskis.

Kalvītis pirmdien žurnālistiem uzsvēra, ka lielais cilvēku skaits, kas piedalījās referendumā, tikai apliecina, ka sabiedrībai nav vienaldzīgi valstī notiekošie politiskie procesi. Pēc premjera domām, referendumus dažādu politisko jautājumu izlemšanai turpmāk varētu izmantot biežāk.

Tautas nobalsošanā par grozījumiem ar valsts drošību saistītajos likumos visā Latvijā piedalījās vairāk nekā 330 000 balsstiesīgo iedzīvotāju, taču tas ir nepietiekami, lai referendumu atzītu par notikušu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija, apkopojot provizoriskos datus.

Lai tautas nobalsošana būtu notikusi, tajā bija jāpiedalās vismaz 453 730 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!