Foto: AFI
Ekspremjers Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka nākamās Saeimas vēlēšanu rezultātus izšķirs spēcīgi līderi – Andris Šķēle (TP), Ainārs Šlesers (LPP/LC), arī Aivars Lembergs ( "Latvijai un Ventspilij"), kas cīnīsies pret tā dēvēto jauno laiku politiku.

Kalvītis intervijā laikrakstam "Diena" prognozē, ka politiskais spektrs dalīsies tā, ka vienā spārnā būs tās partijas, kas "vienmēr ir pārstāvējušas jauno laiku politiku un nedaudz arī Sorosa ideoloģiju, - "Pilsoniskā savienība", "Jaunais laiks" un varbūt vēl kāds jaunveidojums, kuru, iespējams, izveidos Sarmīte Ēlerte. Paši par sevi būs "Zaļie zemnieki" ar vai bez Lemberga, bet tur līdzās viņš būs. Šis spēks pārstāvēs mazākā ļaunuma politiku. Nu un vēl vienu spārnu veidos aktīvie rīcības cilvēki - Šķēle un Šlesers, kas būs pretstatā jauno laiku politikai".

"Protams, būs arī kreisais spārns, kas lielā mērā konsolidē krievvalodīgo balsis. Jautājums ir par to, kurš spēks gūs virsroku un kas ar to spēs vienoties, tātad – vai Lembergs, Šķēle un Šlesers gūs pārsvaru pār otru labējo spārnu. Laiks rādīs, vai latvieši nebūs pārstrīdējušies un spēs savā starpā par kaut ko vienoties," pauda Kalvītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!