Foto: F64
Viņš ir gatavojies šim darbam jau vismaz piecus gadus, un viņam ir ļoti skaidra vīzija, kas maināms un darāms Sabiedrības integrācijas fondā (SIF). Tagad viņš ir pavisam tuvu sava mērķa - reorganizēt fonda darbu - piepildījumam, ja vien paša pārliekā aktivitāte un mērķtiecīgā rosīšanās politikas aizkulisēs nenogremdēs ilgi loloto sapni.

Nacionālās apvienības politiķis Imants Parādnieks, kurš pēdējās Saeimas vēlēšanās palicis aiz svītras, bet valdības veidošanas gaitā kļuva par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieku demogrāfijas jautājumos, neslēpj, ka pats esot uzrunājis premjeru ar domu kļūt par viņa pārstāvi SIF padomē. Tās sastāvs mainās pēc SIF likuma grozījumu spēkā stāšanās 23. jūlijā.

Tā kā saskaņā ar likuma pārejas noteikumiem fonda padomei līdz 2. septembrim jāizsludina atklāts konkurss uz fonda sekretariāta direktora amatu, ko Parādnieks dēvē par atslēgas figūru fonda turpmākajā darbā, viņš pēc premjera jāvārda saņemšanas sācis aktīvi rosīties, lai pēc iespējas ātrāk tiktu sasaukta padomes sēde jaunā sastāvā, ievēlēts padomes priekšsēdētājs un paveikti citi svarīgi darbi.

Tajā brīdī enerģiskā politiķa traukšanās uz mērķa piepildījumu gandrīz nogāja no sliedēm, jo fonda padomē esošo nevalstisko organizāciju pārstāvji sāka publiski celt trauksmi par to, ka šis konservatīvu ideoloģiju pārstāvošais politiķis aizkulisēs jau uzņēmies padomes vadību un "sakārtojis lietas".

Vai tiešām Parādniekam izdosies īstenot savas ieceres SIF, rādīs balsojuma rezultāts SIF padomes sēdē piektdien. Vairākums padomes locekļu pagaidām neatklāj, kā tieši balsos, tāpēc intriga saglabāsies līdz pēdējam brīdim, 16. augustam. Visticamāk, šajā sēdē nevalstiskās organizācijas nāks klajā ar kādu savu kandidātu.

Parādnieks ir pagaidām vienīgais no padomes locekļiem, kas neslēpj, ka vēlētos vadīt padomi, lai gan savu kandidatūru neizvirzīs, bet būs pamatīgi sagatavojis savu redzējumu par SIF reformām. Šis fonds jau iepriekš saņēmis kritiku arī no citiem politiķiem un nevalstiskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!