Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Lainis Kamaldiņš pērn īsi pirms skandāla, kas bija saistīts ar naudas pārskaitījumu uz viņa kredītkarti no Lihtenšteinas firmas "Alphanet Establishment", iegādājies "Nissan" apvidus auto par 25 tūkstošiem latu.
Par to otrdien raksta laikraksts "Diena".

Kamaldiņš apgalvo, ka aptuveni 23 tūkstošus vērto mašīnu, kā arī audiosistēmu un signalizāciju pāris tūkstošu vērtībā iesgādājies pērn izstādes "Auto'99" laikā par saviem iekrājumiem.

Faktus par mašīnas iegādi un iekrājumiem SAB šefs neesot slēpis un norādījis amatpersonas deklarācijā, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā. Tomēr presei šāds dokuments un informācija nav pieejama, jo deklarācija esot slepena.

Kamaldiņš atteicies arī nosaukt uzkrājumu summu, ko norādījis deklarācijā, taču atzinis, ka tā noteikti ir lielāka, nekā nopirktās mašīnas cena.

Izstāde "Auto'99" pērn notika no 13.līdz 18.aprīlim. Savukārt 26.aprīlī presē parādījās publikācijas, ka Lihtenšteinas firma "Alphanet Establishment" pārskaitījusi uz SAB šefa kredītkarti 5000 USD. Toreiz atklājās, ka Kamaldiņa kredītkarti bija apkalpojis Trasta komercbankas darbinieks Andrejs Osis, kura vārds bijis saistīts ar "Latvenergo" trīs miljonu afēru.

Vēlāk prokuratūra paziņoja, ka tai nav ziņu, ka Kamaldiņš būtu izdarījis noziegumu vai būtu ar to saistīst un uzsākt pret viņu pārbaudi nav pamata.

Līdzīgā veidā Lihtenšteinas uzņēmums bija pārskaitījis naudu uz 30 privātpersonu kontiem, to skaitā arī Kamaldiņa brālim Salvim un Saeimas deputātam Andrejam Panteļejevam. Arī sajos gadījumos prokuratūra pārkāpumus nekonstatēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!