Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Briselē, Ministru prezidents Māris Kučinskis tiekoties ar Apvienotās Karalistes premjerministru Deividu Kameronu, uzsvēra, ka Apvienotā Karaliste ir stratēģiski svarīgs partneris Eiropas Savienībā un NATO. "Mums ir izcilas divpusējās attiecības un sadarbība drošības jomā," teica Kučinskis.

Ministru prezidents pateicās Deividam Kameronam par atbalstu Baltijas valstu drošības stiprināšanā, portālu "Delfi" informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte.

"Esam gandarīti par Jūsu karavīru regulāro dalību mācībās Latvijā un aktīvo iesaisti gaisa telpas patrulēšanā. Tikai ilgtermiņa starptautiskā klātbūtne var garantēt drošību un stabilitāti reģionā," pauda Kučinskis.

Apvienotās Karalistes premjerministrs apliecināja arī turpmāku atbalstu reģiona drošības stiprināšanai.

Referenduma jautājumā Kučinskis uzsvēra, ka "vēlamies redzēt spēcīgu Apvienoto Karalisti vienotā un stiprā Eiropas Savienībā". Sarunas gaitā viņš apliecināja, ka Apvienotās Karalistes dalība Eiropas Savienībā ir ļoti būtiska gan stratēģiski, gan ekonomiski, gan politiski, norāda Juberte.

Attiecībā uz priekšlikumiem šī jautājuma risināšanā Ministru prezidents norādīja, ka tie "ir labs pamats kompromisa rašanai un ir būtiski, ka šajā Eiropadomē panākam vienošanos, kas ir pieņemama visām 28 dalībvalstīm un neierobežo brīvu darbaspēka kustību Eiropas Savienībā".

Jau ziņots, ka no 17. līdz 19. februārim Ministru prezidents Māris Kučinskis atrodas darba vizītē Briselē, kur tiekas ar ES institūciju vadītājiem un piedalās Eiropadomes sanāksmē. Eiropadomes sanāksme norisinās no 18. līdz 19. februārim, tajā ES valstu un valdību vadītāji diskutē par divām galvenajām tēmām - Apienotās Karalistes jautājumu un migrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!