Foto: F64

Runājot par iespēju, ka partijas vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa varētu klūt par vicepremjeri Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) valdībā, reālāka ir versija, ka ir dzīvība uz Marsa, norādīja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Medijos izskanējis, ka Zaļo un zemnieku savienība varētu "Vienotībai" piedāvāt vicepremjera krēslu.

Ziņots, ka Kučinskis (ZZS) ceturtdien uz sarunām par jauno valdību uzaicinājis partiju " Vienotība" un Nacionālo apvienību (NA).

Līdz šim Kučinskis ir vairākkārt ticies gan ar "Vienotības" valdi un Saeimas frakciju, gan NA pārstāvjiem.

Paralēli sarunām par sadarbību valdības veidošanā notiek darbs pie valdības deklarācijas projekta izstrādes, lai vienotos par valdības prioritātēm un konkrētiem veicamajiem uzdevumiem.

Jau vēstīts, ka " Vienotība" pirmdien tikšanās laikā ar Kučinski lūgusi tai uzticēt Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību. Šobrīd VM vada ZZS ministrs Guntis Belēvičs, savukārt VARAM - NA pārstāvis Kaspars Gerhards.

Bez VM un VARAM " Vienotība" savā pārraudzībā vēlas arī Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, kā arī Labklājības ministriju. Kopumā partija nākamajā valdībā vēlas sešas ministrijas.

Tomēr Kučinskis norādīja, ka nepiekrīt partijas ierosinājumam mainīt Belēviču pret kādu "Vienotības" kandidātu. Viņš stāstīja, ka ar Belēviču jau ir pārrunājis redzējumu un prioritātes veselības jomā, kas būtu jāīsteno nākamajā valdībā.

Premjera amata kandidāts uzskata, ka šobrīd ir panākts zināms progress valdības veidošanas sarunās, tādēļ šonedēļ ceturtdien notiks pirmās trīspusējās koalīcijas partneru sarunas, kurās iesaistīsies arī NA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!