Jaunās valdības ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) apņēmies radikāli mainīt Ekonomikas ministrijas (EM) attieksmi pret uzņēmējiem.

"EM jāmaina attieksme pret tiem, kas valstī reāli veido naudas plūsmu, - uzņēmējiem," uzsvēra Kampars.

Pēc viņa teiktā, pēdējos gados Latvijas ekonomikas būvēta uz pilnīgi nepareiziem pamatiem, līdz ar to vietējo uzņēmēju konkurētspēja izrādījusies nepietiekama.

"Mums jārealizē viss uzņēmēju atbalsta pasākumu kopums, lai biznesu padarītu konkurētspējīgu un lai tas justos piederīgs valstij. Valsts aparātam ir nevis "jāatgaiņā", bet tieši otrādi - jāpiesaista uzņēmēji," sacīja jaunais ekonomikas ministrs.

Tās arī esot atslēgas lietas, lai varētu valsti izvest no krīzes, jo aizdevumi esot tikai "caurumu aizbāšana", savukārt uzņēmēju atbalsts esot prioritāte.

Kampars jaunajā amatā plāno vienkāršot Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi, veicināt vietējo energoresursu izmantošanu, būtiski mazinot atkarību no importētajiem energoresursiem, kā arī visās jomās noņemt daudzos birokrātiskos šķēršļus.

"Svarīgi arī palaist Latvijas energoefektivitātes programmu, kurai pašlaik ir nepietiekams finansējumus, bet kuru iespējams palielināt, pārdalot ES struktūrfondu programmas," akcentēja ekonomikas ministrs.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) veidoto valdību, kurā Kampars ieņems ekonomikas ministra amatu.

2002. gada oktobrī Kampars no partijas "Jaunais laiks" saraksta tika ievēlēts par 8.Saeimas deputātu, mēnesi vēlāk - Saeimas Juridiskajā komisijā un Saimnieciskajā komisijā.

2006. gada oktobrī viņš tika ievēlēts 9.Saeimā, bet 2008. gada martā kļuva par partijas "Jaunais laiks" domes vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!