Foto: DELFI Aculiecinieks
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) otrdien tautas skaitīšanas interneta vietnē reģistrējis datus par pieciem savas ģimenes locekļiem, bet kopumā līdz pusdienlaikam aizpildītas 5596 anketas, portālu "Delfi" informēja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

Līdz pulksten 11:20 aizpildītas jau 5596 tautas skaitīšanas anketas, un informācija iesniegta par 12 854 iedzīvotājiem.

Portāls "Delfi" jau informēja, ka otrdienas rītā pieslēgšanās tautas skaitīšanās mājaslapai nebija iespējama, jo, kā norādīja CSP vadītājas vietnieks Norberts Tālers, serveri bija pārslogoti, jo iedzīvotāju vēlme iesniegt datus tieši pirmajā tautas skaitīšanas dienā bijusi ļoti liela. Pie tehniskajiem uzlabojumiem strādā speciālisti, bet Tālers atgādina, ka iespēja pieskaitīties internetā ir līdz 10.martam.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā sākās tautas skaitīšana, un pirmās desmit dienas ikvienam ir iespēja "saskaitīties" internetā. Pēc tam no 17.marta uz vēl neuzskaitīto valsts iedzīvotāju dzīvesvietām dosies tautas skaitītāji. Tautas skaitīšana ilgs līdz 31. maijam.

Šī ir tautas skaitīšana pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un darbaspēka brīvas kustības ierobežojumu atcelšanas. Tautas skaitīšana notiek ne retāk kā reizi 10 gados, un tās mērķis ir iegūt detalizētu priekšstatu par iedzīvotāju skaitu, sastāvu, nodarbošanos, migrāciju, kā arī iedzīvotāju mājokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!