Foto: LETA

"Vienotība" grib būt monolīta partija, kurā nav flangu ar šantāžas elementiem, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Viens pret vienu" otrdien sacīja partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Viņš sacīja, ka partijas iekšējo cīniņu dēļ, "zemdeķa cīniņu" dēļ "Vienotība" nespēja vienoties par vienu premjera amata kandidātu.

Viņš atzina, ka pašreizējā situācija, kādā nonākusi partija, kura septiņus gadus vadījusi valdību, ir nepatīkama, taču "tas noteikti nav nekas tāds, par ko būtu jākliedz vai jāmet plinte krūmos - tas ir laiks, kurā savākties," sacīja Kampars.

Kampars arī sacīja, ka demisionējusī premjere Laimdota Straujuma ( V), atšķirībā no publiski izskanējušās informācijas, nekad nav vēlējusies amatā atrasties mūžīgi - viņa labprāt vēlējusies turpināt savu politisko karjeru citā ampluā.

Politiķis akcentēja, ka "sabojātie telefoni" attiecībā uz Straujumas demisiju partijas iekšējā komunikācijā un uz āru ir radījuši virkni neskaidrību. "Mēs darījām visu, lai turpinātu vadīt valdību," sacīja Kampars, bet tas, kas noticis ar partiju, noticis tieši saistībā ar dažādas informācijas tostarp, nepatiesas, novadīšanu partneriem.

Vaicāts par to, kāpēc uzņemties jaunās valdības veidošanu pēc Straujumas demisiju nevēlējās līdzšinējais finanšu ministrs Jānis Reirs ( V), Kampars sacīja, ka tas "Reiram pašam labāk zināms," bet pie vainas esot bijuši personiski iemesli. Tie gan nav bijuši šķērslis viņam piekrist vadīt Labklājības ministriju. "Reirs ir gatavs, ārkārtīgi motivēts šim amatam, un, kopā ar viņa pieredzi finanšu jomā, tas būs labs variants," sacīja Kampars.

Vaicāts par Kārļa Šadurska kandidatūru izglītības ministra amatā, Kampars sacīja, ka partija nozīmīgos amatos vēlas redzēt savus labākos kadrus.

"Man nav Jāņa Junkura telefona numura," atbildot uz jautājumu par to, vai viņam ir zināms, ko pašlaik dara Junkurs, kurš par labu Solvitai Āboltiņai saistībā ar darbu kādā Honkongas uzņēmumā atteicās no Saeimas deputāta mandāta, sacīja Kampars.

Viņš atzīmēja, ka viņam gan esot lielākās daļas partijas biedru telefoni, taču konkrētajā vasarā viņam neesot izdevies ar Junkuru iepazīties. Viņa rīcībā nekādas informācijas par Junkura gaitām. Jāatzīmē, ka Junkura valsts amatpersonas deklarācijā nekādi ienākumi, kas gūti par darbu Honkongā, neparādās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!