Foto: F64
Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien, 17. oktobrī, apstiprināja Satiksmes departamenta ieceri novirzīt lietus ūdens kanalizācijas remontam divus miljonus eiro no ielu pārbūvei atvēlētās naudas.

Satiksmes departamenta darbinieki atklājuši, ka lietus ūdens kanalizācijas remontu nepieciešams veikt Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz Ogres ielai, lai maksimāli novērstu iesēdumu un izskalojumu risku pēc Krasta ielas seguma atjaunošanas darbiem. Remontdarbi maksās 1 310 000 eiro.

Jūrmalas gatves posmā no Slokas ielas līdz Jūrmalas gatvei 3a pēc kanalizācijas tīrīšanas atklāts, ka kolektors var veicināt iesēdumus brauktuvē, tāpēc par 180 000 eiro jāveic remonts.

Savukārt Prūšu ielas brauktuvē no Bultu ielas līdz Ikšķiles ielai kolektora radīti iesēdumi veidojas jau tagad, tāpēc nepieciešams steidzams remonts, kas izmaksās 510 000 eiro.

Satiksmes departamenta plāns paredz 2 000 000 eiro atrast, samazinot ielu pārbūvei šogad atvēlēto finansējumu. Proti, ir aizkavējušies Aleksandra Grīna bulvāra pārbūves darbi un Flotes ielas rekonstrukcija, tāpēc radies līdzekļu ietaupījums.

Komitejas deputāti arīdzan atbalstīja Satiksmes departamenta plānu palielināt 16 737 458 eiro pilsētas transporta būvju uzturēšanas programmu par vēl 574 275 eiro, no kuriem 200 000 eiro ir pašu ieņēmumi, bet 374 275 eiro – pašvaldības dotācija.

Šis pusmiljons eiro Satiksmes departamentam nepieciešams, lai veiktu bedrīšu remontu pirms ziemas sezonas, mazgātu brauktuves un novāktu nederīgo grunti no brauktuvju nomalēm.

Satiksmes departamenta lūgums izpelnījās pārmetumus par nemākulīgu plānošanu no opozīcijas deputāta Sanda Riekstiņa (JKP). Viņš arī kritizēja pašvaldības sniegumu Krasta ielas remontēšanā.

Izmaiņas Satiksmes departamenta budžetā tālāk virzīs uz Finanšu un administrācijas lietu komiteju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!