Foto: LETA
Ceturtdien Vecmīlgrāvī bērnudārza teritorijā kanalizācijas šahtā iekritusī meitenīte ir veiksmīgi pārcietusi augšstilba operāciju un jūtas labi atbilstoši apstākļiem, informēja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, trīs gadus vecās meitenītes stāvoklis ir stabils un šodien ir pēdējā diena, kad viņai jāārstējas Intensīvas terapijas nodaļā. Šīs nedēļas nogali meitenīte noteikti vēl pavadīs slimnīcā.

Meitenīte pastaigas laikā pa bērnudārza teritoriju iekrita 10-12 metrus dziļā kanalizācijas šahtā.

Kā iepriekš informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.11.22. Kad glābēji un mediķi ieradās bērnudārzā, meitenīti no kanalizācijas akas jau bija izcēluši tuvumā strādājošie vīrieši. Bērns bija lauzis kāju un guvis galvas traumu.

Negadījums noticis laikā, kad audzinātāja vedusi bērnus pastaigāties pa bērnudārza pagalmu. Pagaidām neesot skaidrs, kāpēc kanalizācijas šahtai nebija uzlikts vāks. Iepriekš tas esot bijis savā vietā. Izskanējuši neoficiāli minējumi, ka vāks varētu būt nozagts.

Kā informēja Rīgas domē, nelaimes gadījums noticis Rīgas pašvaldības 21.pirmsskolas izglītības iestādē "Laimiņa", Kalngales ielā 2. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa norādīja, ka saskaņā ar pastāvošo kārtību pašvaldības bērnudārzos jābūt atbildīgajai personai, kas pirms bērnu laišanas pastaigā pārbauda apkaimi un tās drošību.

Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis pastāstīja, ka pašvaldībā jau saņemts bērnudārza direktores Martas Krivānes dienesta ziņojums, kurā viņa norāda, ka bērnudārza teritorija pirms bērnu došanās pastaigā ir tikusi apsekota, taču vaļējo kanalizācijas lūku bērnudārza darbinieki nav pamanījuši. Arī no bērnudārza apsarga neesot saņemta informācija, ka bērnudārza teritorijā būtu viesojušās nepiederošas personas, kas varētu būt nozagušas šahtas vāku.

Notikušais izraisījis arī Amerika interesi, un vicemērs pieprasījis skaidrojumu arī no atbildīgā Izglītības, kultūras un sporta departamenta, kā šāda situācija varēja izveidoties, un gadījumā, ja tiks konstatēta bērnudārza amatpersonu nolaidība, tiks izvērtēta viņu atbildība un atbilstība amatam un lemts par turpmāko rīcību.

Tikmēr, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, tostarp, kādēļ šahtai nebija vāka, Valsts policija Rīgas Ziemeļu rajona iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!