Darbs pie Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes Maskavā organizēšanas nav apstājies, medijiem nosūtītā paziņojumā norāda Valsts prezidenta preses dienests.

Lai vizīte notiktu, ir nepieciešams sagatavot starpvalstu līgumus parakstīšanai vizītes laikā un saskaņot abu valstu vadītāju darba grafikus, skaidro Prezidenta preses dienests.

Valsts prezidenta kanceleja arī norāda, ka Krievijas informācijas aģentūras "Regnum" 4.septembrī izplatītā informācija, kas ir pārpublicēta vairākos Latvijas krieviski rakstošajos portālos, nepamatoti citē Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Edgara Rinkēviča it kā teikto, ka Valsts prezidenta vizīte uz Krieviju septembrī bija pēdējā iespēja uzlabot abu valstu attiecības.

"Anonīmā avota apgalvojums ir nepatiess un provokatīvs. Latvijas interesēs ir veidot attiecības ar Krieviju, kas ir vērstas uz savstarpēji izdevīgas sadarbības veidošanu ilgtermiņā," paziņojumā presei norāda Prezidenta preses dienests, atzīmējot, ka darbs pie Zatlera vizītes Maskavā organizēšanas nav apstājies.

Kā ziņots iepriekš, Zatlera vizīte uz Maskavu pirms Saeimas vēlēšanām nenotiks, un vizīte iespējama vien pēc tām.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa iepriekš apstiprināja, ka Zatlers septembrī nedosies vizītē uz Maskavu, bet vizītes saskaņošana pušu starpā turpinās.

Prezidenta pārstāve neminēja iemeslus, kādēļ vizīte nenotiks septembrī, vien uzsvēra, ka vizītei ir divi priekšnosacījumi - pušu starpā esošo līgumprojektu sagatavošana un prezidentu darba grafiki.

Rassa norādīja, ka septembris Zatleram ārpolitikā būs aktīvs mēnesis, jo Latvijā viesosies Vācijas kanclere Angela Merkele, jaunais Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis, Latvijā tiksies trīs Baltijas valstu prezidenti, kā arī Zatlers dosies uz ANO Ģenerālo Asambleju Ņujorkā.

9.jūlijā Latvijā viesojās Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, kurš nodeva Zatleram ielūgumu no Krievijas kolēģa Dmitrija Medvedeva ierasties vizītē Maskavā. Iepriekšējais ielūgums Latvijas prezidentam tika izteikts 2007.gada nogalē, kad kaimiņvalsts prezidenta pienākumus pildīja Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!