"Pilsoniskā savienība" ir zaudējusi Kandavas novada mēra amatu un, visticamāk, zaudēs arī pārstāvniecību domē, kurā no PS saraksta ievēlēti divi deputāti, ja partiju plāno atstāt abi. Kandavas novada mērs Rolands Bārenis, kurš pašvaldību vada kopš pērnā gada jūlija, ir izstājies no PS un drīzumā varētu pievienoties Zaļo un Zemnieku savienībai, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

ZZS vēlēšanās Kandavas novada uzvarēja un ieguva piecus mandātus, bet palika opozīcijā. No ZZS ievēlētais Alfrēds Ķieģelis, kurš pašvaldību bija vadījis iepriekš, mēra amatu neieguva un tagad jau ir nolicis mandātu.

Bārenis laikrakstam nevēlējās atklāt politiskās piederības maiņas iemeslus, tikai solīja drīzumā nākt klajā ar paziņojumu, kad par šo notikumu sabiedrība varētu uzzināt ko vairāk. Viņš sacīja, ka neesot vienīgais, kurš atstājis partiju.

No PS šajā gadā ir aizgājuši septiņi cilvēki, bet Bārenis esot vienīgais pašvaldības vadītājs. Vēl divi biedri lūguši mainīt viņu statusu, jo nolēmuši kļūt par atbalstītājiem.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apstiprinājis, ka Kandavas novada domes priekšsēdis Bārenis varētu iestāties partijā. Viņš tikai uzsvēra, ka ZZS durvis esot atvērtas pašvaldību pārstāvjiem.

Jau iepriekš Latvijas politika notika pašvaldību vadītāju pāriešana no vienas partijas uz citu, kas bija saistīta ar nepieciešamību pietuvināties varas partijai, lai būtu lielākas izredzes saņemt valsts investīcijas pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!