Daļa laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) tirāžas ceturtdien iznākusi melnbalta, jo nesen iegādātajai iespiedmašīnai gadījusies kārtējā kļūme, kas šobrīd jau ir novērsta.
Nekrāsaina nodrukāta aptuveni puse laikraksta tirāžas, savukārt NRA pielikuma "Hedvigas kundzes avīze" visi eksemplāri nodrukāti krāsaini.

Kļūme nesen iegādātajai iespiedmašīnai "Solna G150" radusies iekārtas datorvadības problēmu dēļ. Šī nav pirmā reize, kad iespiedmašīnas dēļ tiek traucēta NRA iznākšana.

Jau ziņots, ka mašīnas kļūmes dēļ 8.maijā laikraksts no rīta iznāca mazākā tirāžā un daļa lasītāju to no rīta nesaņēma. Toreiz drukas iekārta nakts laikā apstājās un iedarbināt to izdevās tikai pēc vairākām stundām.

Arī 18.aprīlī tipogrāfijas mašīna naktī apstājās un tāpēc iedzīvotāji laikrakstu saņēma tikai pusdienlaikā.

A/S "Preses nams" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Daiga Lapsa uzskata, ka problēmas nav savstarpēji saistītas, un uzsvēra, ka pirmais drukas iekārtas bojājuma gadījums ir atbilstošs pasaules praksei, ka neviena jauna drukas iekārta nesāk darboties bez kļūmēm. Tai vajadzīgs laiks, lai "iestrādātos".

Viņa vairākkārt uzsvēra, ka ceturtdienas kļūme tipogrāfijas mašīnai bijusi nenozīmīga un ātri novērsta.

Iepriekš "Preses nama" vadība pauda sašutumu par notikušo un atzina, ka ir vīlusies zviedru firmā "Solna International", no kuras jaunās iekārtas tika iegādātas.

Jaunā mašīna tika palaista 28.februārī. Jaunā tehnika esot ļoti moderna un tās ekspluatācija tikko uzsākta un balstīta uz elektroniku, tādēļ varot saprast tehniskās kļūmes iespējas pirmajā iespiedmašīnas darbības mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!