Gada sākumā izslimotais Covid-19 Ilzei mantojumā atstāja ne tikai organisma panīkumu, bet arī gana solīdu antivielu līmeni. Tā kā vidēji smagās slimības gaitas atskaņas Ilzes ķermenī vēl ir jūtamas, vakcinēties viņa neraujas un regulāri seko līdzi antivielu rādītājiem asins analīzēs. Mēģinājums tikt pie sertifikāta, lai kopā ar vakcinētajiem un nesenā pagātnē Covid-19 pārslimojušajiem baudītu ierobežojumu atvieglojumus, Ilzei gan bija nesekmīgs. Sertifikāta iegūšanai ar viņas antivielām vien nepietiek.

Šoreiz "Delfi" pievēršas cilvēkiem, kuri pārskatāmā nākotnē būtu gatavi vakcinēties. Bet vēl nē. Viņu minētie iemesli aktualizē jautājumus, kas vai nu vēl nav līdz galam izprasti, vai arī ir nepietiekami plaši atspoguļoti. Šis stāsts ne tikai par Covid-19 pārslimojušajiem, bet arī topošajām un jaunajām māmiņām, kuras baro bērnu ar krūti.

Kad jāpotējas pārslimojušajiem?

Ilze var uzelpot, ka laicīgi vakcinēties paspējis viņas riska grupā esošais dzīvesbiedrs un gados jaunais dēls. Arī sieviete pati no potēšanās nevairītos, ja vien par sevi vēl joprojām neatgādinātu pirms dažiem mēnešiem pārslimotais vīruss, kas izvērties pneimonijā.

Situācija gan bijusi netipiska, jo piecu nedēļu slimošanas laikā viņa veikusi divus Covid-19 testus, bet abu rezultāti bijuši negatīvi. Vēlāk gan asins analīzēs pārbaudījusi antivielu līmeni, un tās liecinājušas ko citu – vīruss ir pārslimots un organismā izveidojusies imunitāte.  Ilze joprojām par pašas līdzekļiem regulāri veic asins analīzes, kas joprojām liecina par antivielu klātbūtni viņas organismā.

Sieviete ir apņēmusies vakcinēties tad, kad antivielu līmenis būs nokrities līdz bažas par imunitāti raisošam slieksnim. Pagaidām esot jāatlabst pēc iepriekšējās terapijas, jo Ilzes organisms vēl pirms šīs saslimšanas nav bijis tas spēcīgākais. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!