Foto: LETA

"Rīgas satiksmei" jāprecizē un jāpapildina Skanstes tramvaja projekts, lēmusi Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Izvērtējot iesniegto projektu, CFLA secinājusi, ka precizējami dažādi projekta pamatojumā ietvertie rādītāji, kā arī nepieciešama vairāku nozīmīgu risku papildu izvērtēšana, no kā izriet projekta laika grafiks un īstenošanas iespējas.

Iesniegtajā projektā nav iespējams gūt pārliecību, ka ir pilnībā ņemti vērā visi apstākļi, kas saistīti ar projekta ietekmi uz kultūras mantojumu un ir būtiski, nodrošinot kultūras pieminekļu aizsardzību, uzsver CFLA.

"Rīgas satiksmei" jāprecizē, kādas darbības un kādā termiņā paredzēts veikt, lai nodrošinātu kultūras mantojuma saglabāšanu.

Tāpat jāpārvērtē būvatļaujas saņemšanas un būvprojekta saskaņošanas iespējas, kas varētu neatbilst sākotnēji paredzētajam laika grafikam.

Lai sniegtu objektīvu novērtējumu par būvniecības nosacījumiem, "Rīgas satiksmei" ir jāsaņem Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) uzziņa par būvniecības nosacījumiem un iespējamiem šķēršļiem būvprojekta saskaņošanai un būvatļaujas saņemšanai.

Uzņēmumam jāsniedz arī izvērtējums, vai un kā iespējama projektā iecerētās tramvaja līnijas izbūve, ņemot vērā VKPAI veikto izpēti un secinājumus.

Kā norāda CFLA, tas vēl nav viss. "Rīgas satiksmei" jāveic vēl virkne citu precizējumu un papildinājumu.

Atkārtoti nu jau precizētais projekts uzņēmumam CFLA jāsniedz līdz 20. februārim. Pēc tā saņemšanas notiks projekta atkārtota vērtēšana.

CFLA izvērtējusi arī pārējos projektus, kas iesniegti Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par atbalstu tramvaju infrastruktūras attīstībai. CFLA noteikusi, ka arī Daugavpils un Liepājas tramvaja līniju projekti ir jāprecizē un jāizpilda virkne nosacījumu.

Jau ziņots, ka turpmāko gadu laikā Rīgā ir plānots izbūvēt jaunu tramvaja līnijas posmu, kas savienos 6. tramvaja maršrutu un 5., 9. tramvaja maršrutu, lai nodrošinātu videi draudzīga elektrotransporta kustību Skanstes ielā.

Jauno tramvaja līniju paredzēts izbūvēt Lielo kapu tuvumā. Šī iecere ļoti satraukusi daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Lielā projekta īstenošanai Rīgas pašvaldībā Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs līdz 70 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!