Otrdien, 1. jūnijā, valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas rosinātās izmaiņas ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītajā epidemioloģiskās drošības regulējumā, kas nosaka prasības Mirušo piemiņas dienai veltītu dievkalpojumu norisei, portālu “Delfi” informēja Tieslietu ministrijā.

Turpmāk dievkalpojumu norise kapusvētkos ārtelpās ir ievērojami šādi epidemioloģiskās drošības noteikumi: jāievēro divu metru distance, jālieto mutes un deguna aizsegs, drīkst pulcēties divu mājsaimniecību ietvaros līdz 10 personām ap savas ģimenes vai dzimtas kapavietām, bet ievērojot distanci no pārējām personām.

Savukārt attiecīgajai reliģiskajai organizācijai sadarbībā ar kapsētas apsaimniekotāju jānodrošina epidemioloģiskās drošības un piesardzības prasību ievērošana, kontrole un jāorganizē cilvēku plūsmas dievkalpojuma norises vietā.

Tāpat dievkalpojuma norises vietā jāizvieto informācija par epidemioloģiskās drošības un piesardzības nosacījumiem, tostarp distances ievērošanu un mutes un deguna aizsegu lietošanu.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien lēma, ka viena mājsaimniecība drīkstēs ciemoties pie otras mājsaimniecības iekštelpās līdz 10 personām, bet ārā divas mājsaimniecības drīkstēs privāti pulcēties līdz 20 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!